Carola Pittoors, Schuur In De Natuur

bachelor interieurvormgeving
Mentoren / Mentors:
Toon Heyndrickx
Links:


Schuur In De Natuur

In de Portugesestraat 1 te Sint-Niklaas is er een prachtig gelegen kavel in ontwikkeling. Deze is zo ingedeeld dat de verschillende percelen omringd zijn met water. Jaren geleden was deze omgeving een moeras gebied waardoor het toevoegen van grachten en bomen cruciaal werd. De woning is bestemd voor een gezin met drie kinderen waarvan de ouders de aanpalende schuur zullen uitbaten als gastenverblijf met verschillende functies en boordevol mogelijkheden.

De gezinswoning is levensloopbestendig ingedeeld met voldoende persoonlijke ruimte voor ieder individu. Het perceel op zich biedt al een enorme vrijheid aan zowel de bewoners als de gasten die er zullen vertoeven. Een zwemvijver, boomgaard, (speel) bos en een prachtige oppervlakte om te vertoeven. Daarbovenop is het perceel omringd door groen en rust, ideaal voor fiets-en wandeltochten of andere activiteiten.

Naast een aanzienlijk lichtrijke zitruimte beschikt deze schuur over meerdere ontspanningszone(s), een grote keuken en eetruimte. Kortom is er voldoende ruimte om activiteiten en evenementen zowel binnen als buiten te organiseren. De grote bonus is de slaapmogelijkheid voor een 25 tal personen. Zowel groepen, koppels als gezinnen kunnen hier terecht om een fijne tijd (samen) te spenderen. De mogelijkheden zijn divers..

Als jonge ontwerpster leek het me van cruciaal belang om respectvol om te springen met de authenticiteit van de twee gedateerde gebouwen. Zo zijn ondermeer de originele groene poorten verwerkt in de voordeuren en in enkele slaapkamers van het gastenverblijf. Vloertegels krijgen een functie in de keuken en de balken van de huidige woning worden gerecupereerd in een trap en enkele eettafels. Tot slot worden de bakstenen van de gesloopte woning gebruikt als terras rondom de schuur en gezinswoning.

Gedurende dit project heb ik me als ontwerpster verder kunnen verdiepen in mijn zoektocht naar mijn persoonlijke ‘touch’. Begin januari 2020 ben ik voor enkele weken naar Nicaragua geweest waar ik mijn liefde voor kleur heb ontdekt. De binnen buiten relatie wordt versterkt door de vele ramen om zo optimaal van de prachtige omgeving te genieten. Het interieur omvat natuurlijke materialen in combinatie met gerecycleerde, authentieke en met toevoeging van kleurrijke elementen om de zomerse en speelse vibe doorheen de beide gebouwen te laten leven.

 


Gezinswoning

Vakantiewoning

Huidige staat - Kindertekening Sheyvon 11j. Nicaragua - Conceptuele Maquette